Gondokkal küzd az utánpótlás terén a jánossomorjai tekecsapat. Bár a gárda edzései a rég óta nem működő Teke Büfé ellenére is zavartalanok, az eredményeket is hozza a csapat, a fiatalok hiánya mégis állandó problémát jelent.

Stabilan áll az NB3 középmezőnyében JSE tekecsapata. Múlt hétvégén a Bősárkánnyal játszott utolsó fordulóban 6:2-re kikaptak, így a hamarosan kezdődő idényvégi rájátszásban az ötödik helyért küzdhetnek majd. A versenyeket januárban kezdték és bár nem ez volt a legsikeresebb szezonjuk, nem elégedetlenek. A 6 éve az NB3-ban szereplő gárda eddigi legjobb eredménye a negyedik hely volt.

Bár a jánossomorjai teke büfé rég óta nem üzemel, az edzéseket az önkormányzat segítségével gondtalanul megtarthatja a jelenleg 14 tagú csapat. Az utánpótlás terén azonban nem sikerül tarolnia a JSE-nek. Bár 3 fiatal játékos is részt vesz az edzéseken, csak egy játszik az idei szezonban. Egy már tavaly bemutatkozott, a harmadik pedig csak idén csatlakozott a szakosztályhoz.

A fiatalok teljesítményével elégedettek, számukkal viszont nem. Bencsik Imre a JSE tekeszakosztályának elnöke elmondta, -„Az utánpótlás mindig örök fájdalom nekünk, úgy látszik, hogy a fiatalok nem szeretnek tekézni. Míg a focinál egyre több fiatal vesz részt az edzéseken, addig nálunk a fiatalok hiánya mindig problémát jelent. Úgy látszik a teke nem olyan vonzó, mint foci vagy más sportágak.” A probléma azért is fontos, mert a nemzeti bajnokságban nem indulhat olyan csapat, ahol nem játszik legalább egy utánpótlás korú tag.

Horváth Lívia

-hirdetés- -hirdetés-