Jánossomorjai utánpótlás labdarúgók vezették be a Duna Takarék – ETO FC és az FTC- Goldbal játékosait a hétvégi győri futsal bajnoki mérkőzésen. A gyerekek a JSE keretein belül futsal bajnokságban is részt vesznek, de hamarosan Futsal Szakosztályt is indít az egyesület.

Óriási élményben részesülhettek a jánossomorjai utánpótlás játékosok, hiszen a Magvassy-sportcsarnokban, telt ház előtt vezethették ki a rangadón részt vevő felnőtt játékosokat a pályára. A végül 13-4-es győri diadallal végződött mérkőzést a Sport2 is közvetítette. A kis jánossomorjaiak, és a JSE-hez a tavaszi idénytől már edzeni járó mosonszolnoki gyerekek, összesen 27-en a helyszínen végig is nézhették a tanulságos és szép játékot – mondta el a csapat edzője, Madarász Tibor. Az utazásban az önkormányzat támogatta a fiatalokat.

A JSE kereteiben már február óta két korosztályban is futsaloznak a diákok. Meghívást kaptak ugyanis a mieink a győri futsal bajnokság általános iskolás csoportjába. Rajtunk kívül hat győri általános iskola szerepel még, több közülük az ETO utánpótlásbázisaként.

A bajnokság májusig tart, addig havonta egyszer találkoznak a csapatok, korcsoportonként egy mérkőzést vívva. Madarász Tibor elmondta, nagy megtiszteltetés volt a szereplésre való felkérés, és nagy lehetőség is, hiszen Jánossomorja is megtehette az első lépéseket ebben az egyre népszerűbb sportágban. A JSE  szeretne az őszi fordulókba is bekapcsolódni. Hosszú távú célként azonban egy önálló Futsal Szakosztályt is létre lehetne hozni a JSE-n belül, kibővítve idősebb korosztályokkal – beszélt a terveiről az edző.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-