Több mint harminc általános iskolással kezdte el első próbáját e hét szerdán a jánossomorjai alsós iskolások néptánccsoportja, de hamarosan a felsős diákok is járják majd. Az iskolai néptánc-oktatást a Tititá néptánccsoport indította.

Fontos ugyanis, hogy a gyerekek már ebben a korban megismerkedjenek a táncos mozgással, a népi kultúrával. A kiscsoport a felnőttek utánpótlását is jelenthetné. A képzést a szülők is ösztönözték, hiszen jelenleg nem volt folytatása az óvodákban működő néptánc-oktatásnak. Az ovisok mellett e héttől az iskolásokkal is Gerdesics Szilvia táncpedagógus foglalkozik majd, minden szerdán, fel kettőtől fél háromig a művelődési házban, ahová mindenkit szertettel várnak.

Hamarosan a felsősök számára is indul csoport. A kicsik által tanult táncok szervesen illeszkednek a felnőttek táncanyagához, színpadi szereplések alkalmával is megmutathatják tudásukat a kicsik. Sőt a tánccsoport nyit az idősebb generációk felé, tervezik, hogy a nyugdíjas klub kórusát is bevonva a felnőttek és a kicsik közösen lépnek majd színpadra. Céljuk, hogy a gyerekek is fellépjenek a városi rendezvényeken, és a közeljövőben ruhatárat is szeretnének kialakítani számukra.

HT

-hirdetés- -hirdetés-