Személyvonat siklott ki a hanságligeti vasúti átjáróban, miután elsodorta egy eléhajtó traktor pótkocsiját. A balesetben a vonat vezetője és egy utasa sérült meg könnyebben. A vasúti forgalom még órákig szünetel.

Fehérnek látta a fénysorompó jelzését a traktort vezető férfi, ám miután már a sínekre hajtott, akkor vette észre, hogy 80-100 méternyire van csak a Csorna felől érkező személyvonat. Az elsőbbséget meg nem adó traktor vezetője gázt adott, de a vontatott, hígtrágyát szállító szippantó pótkocsi már nem ért át a vonat előtt. A földbe fúródó teli tartály leemelte a sínről a vonatot, ami féloldalra dőlt.

Ketten sérültek

A segítség gyorsan érkezett, de szerencsére komolyabb sérülés nem történt, a vonat vezetőjét és egy utasát kellett ellátni könnyebb sérülésekkel. Egyiküket Győrbe, másikukat Mosonmagyaróvárra szállították kórházba. Az egykocsis vonaton hatan utaztak, értük vonatpótló buszt küldött a vasúttársaság.

Bár a már az állomás felé közelgő vonat lassított, az ütközés erejére jellemző, hogy a félresodort traktor összetörte a fénysorompó elektromos szekrényét is. A mentést a mosonmagyaróvári tűzoltók végezték – a hígtrágya miatt sáros területen. A traktor vezetője elmondta, mindennap jár erre, és többször volt már megbízhatatlan a fénysorompó.

Nem járnak a vonatok

A vonat visszaemelését egy Győrből érkező daru végzi majd. A mentést nehezíti, hogy az átjáró felett magasfeszültségű vezeték húzódik, amit áramtalanítani kell. A forgalom a vonalon az esti órákra állhat helyre. A helyszíni szakértő szerint a MÁV kára akár 10 millió forintra is rúghat.

-hirdetés- -hirdetés-