Nem ment füstbe a jánossomorjai benzinkút terve, annak ellenére sem, hogy majdnem két éve egy kapavágás sem esett a város szélén álló területen. Most az illetékesek jövő nyárra ígérik a benzinkút nyitását.

Mihalcsik János a Port-Oil Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, február végén indítanák a munkálatokat és július végére már át is adhatják az új, négy töltőfejes kutat. Mint mondta, a töltőállomást az OMV körébe tartozó Avanti működteti majd. A cég imázsa, külső azonosító elemei, és sajátos behajtási rendszere szerint újra kellett terveztetni az egész kutat.

Bár a 2007-óta húzódó beruházás kapcsán már tavaly előtt ősszel is ugyanez volt a helyzet, most már látja az engedélyeztetés végét a cég, amely időközben tulajdonosváltáson is keresztülment. A belőle leváló másik cég projektje az Újudvarnál hamarosan elkészülő kút.

Egy csárdában?

Mihalcsik szerint az újudvari kút, bár bizonyára csökkenti a jánossomorjára tervezett töltőállomás forgalmát, a létjogosultságát nem veszélyezteti. Mint mondta, a 86-os főútra még így is elfér egy újabb tankoló pont, de már csak Jánossomorja lakosságának kiszolgálása is jelentős piaci tényező. Hozzátette, információi szerint egy benzinkút nem állhat lakóépület 50 méteres közelében, aminek a jelenlegi jánossomorjai állomás nem felel meg, az új viszont igen. A kutat 4 töltőfejjel állítanák forgalomba, továbbá kétállású autómosóval és shoppal várják majd a vásárlókat.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-