Százhúszezer forint gyűlt össze a nézők pénzadományaiból az idei újévi koncerten, szombaton. Az összeget a bölcsődének ajánlották fel a szervezők. A fúvósegyesület a helyi művészeti csoportoknak szeretne újabb fellépési lehetőséget biztosítani a koncerttel, amelyet idén rendeztek meg harmadik alkalommal.

Az újévi, jótékonysági koncert hároméves története alatt megduplázta nézői számát, és megtriplázta a bevételét. Az idein ugyanis már tele volt a művelődési ház nagyterme – vagyis mintegy száznyolcvanan jöttek el – , a százhúszezer forintnyi adomány pedig a tavaly befolyt összegnek a kétszerese, a tavaly előttinek pedig több mint a háromszorosa. (Az első koncerten, 2008-ban 32 000 forint gyűlt össze, 2009-ben pedig 67 400.) Pedig a koncert végén, kifelé menet már nem is volt lehetősége a közönségnek pénzt dobni a perselybe, mert a műsor végén – mintegy zárószámként – már össze is számolták a szervezők az összegyűlt adományt. A pénzt idén a helyi bölcsőde kapta. (Az előző két évben az óvodáknak ajánlották fel.) Az összeget mindjárt át is adták Rasztik Lászlóné bölcsődevezetőnek, aki a JTV-nek elmondta, természetesen van helye a pénznek, játékokat és mozgásfejlesztő eszközöket vesznek belőle a gyerekeknek.

A műsorban jórészt a többi városi rendezvényen is rendszeresen fellépő együtteseket láthatta a közönség, igaz a nyugdíjas klub kórusa ezen a koncerten most énekelt először. Természetesen zenélt a rendezvény szervezője és házigazdája, a Jánossomorjai Fúvósegyesület, a Tititá Néptáncegyüttes koreográfiájához is ők játszották a talpalávalót. Táncban a modern műfajt a Cintia Wellness Club képviselte, soraikban ezúttal a vezetőjük, Nagy Katalin is megmutatta az egyik számban, hogy bizony volt kitől tanulniuk a lányoknak. Az előző két évtől eltérően most nem énekelt a Canto Excolo kórus, és a zeneiskolát is csak egy xilofonos diákjuk, Majlinger Adrián képviselte, volt viszont egy fiatalokból álló amatőr zenekar, a Beat Bogarak. Tagjai három helyi fiatal, Kurucz KornélKurucz BotondWennesz Péter, és egy újrónafői fiú, Vecsei Zéta.

A szervezők továbbra is szeretnének minden évben egy-egy új csoportot bevonni a fellépők sorába.

“Új év van, új kezdet, és úgy gondoljuk, hogy ezt csak így lehet, hogy itt a közönségnek bemutatkozunk, és így kívánunk boldog új esztendőt mindenkinek.” – mondta a fúvósegyesület vezetője, Wennesz József.

jakabviktoria

-hirdetés- -hirdetés-