Az adventi időszak népszokásait mutatta be a Városi Karácsonyi Ünnepség műsora a művelődési ház színpadán, szerda este. A Boloct Színtársulat több művészeti csoport és szereplő összefogásával hangolta rá a karácsonyra a jánossomorjaiakat az ünnep előestéjén.

Jól megfért egymás mellett, és harmonikus egységet alkotott a műsorban a népdal és a műdal – elmondása szerint ez volt a szándéka a műsor rendezőjének, Nagyné Kő Máriának. A Boloct Színtársulat ugyanis – néhány lelkes önkéntessel kiegészülve – népviseletbe öltözve játszotta el a Szent Borbála, Szent Miklós és Luca napjához kötődő népszokásokat, a régi időkbe kalauzolva a mintegy 170 fős közönséget. Ebben a Tititá Néptáncegyüttes és a levéli Sűrű Rántás népzenekar három tehetséges fiatalja volt segítségükre – utóbbiak már nem először vendégeskednek jánossomorjai rendezvényen. Közben azonban a körzeti iskola énekkarának egy-egy dala, és versek is színesítették a műsort.

A színtársulat immár harmadik alkalommal lepte meg városunk lakóit karácsonyi műsorral december 23-án. Természetesen a vastaps idén sem maradt el. Nagyné Kő Mária elmondta, neki személy szerint mára már nagyon fontos, hogy ezzel a műsorral a szereplők hozzájáruljanak ahhoz, városunk lakói minden évben újra és újra együtt várhassák a karácsonyt.

-hirdetés- -hirdetés-