A szentpéteri templomban idén ismét a Canto Excolo Kamarakórus karácsonyi hangversenye varázsolt ünnepi hangulatot kedden este. A koncert előtt az adventi forgatag is gondoskodott róla, hogy a város lakóinak ne csak családi, hanem közösségi élmény is legyen a karácsony.

A szentpéteri templomtéren már délután négy órától különböző előadások és árusok várták az ünnepelni vágyókat. De persze a forralt bor, a forró tea és puncs, és persze a pattogatott kukorica is tett róla, hogy a hideg idő ellenére is nagyon sokan legyenek kíváncsiak az immár ötödször megrendezett adventi forgatagra.  A társaskör és helyi civil szervezetek által rendezett vásáron csuhéangyalkák, különféle kézzel készített karácsonyfadíszek, betlehemek sorakoztak a pultokon. Az ifjúsági klub pedig ingyen mézeskalácsot kínált a nézelődőknek.

A Tréfa bábszínház előadásával vette kezdetét az ünnepi műsor, a délután folyamán tőlük kétszer is láthattunk vidám, megmosolyogtató jeleneteket, ez persze a kicsiknek kedvezett leginkább. Ezután már sokaknak nem csak a hideg miatt járt a lábuk: Prátser Krisztián és társai zenéje mindenkit megmozgatott. Előadásukban modern pop-rock dalokat hallhattunk, gitárhangszerelésben. Természetesen a helyi fúvósok ünnepi koncertje és a Cintia Wellness klub táncos csemetéinek műsora sem hiányzott az estből.

Este megtelt a szentpéteri templom, a Canto Excolo Kamarakórus koncertjére is nagyon sokan voltak kíváncsiak. Az ismeretlenebb újdonságok mellett természetesen népszerű egyházi és világi karácsonyi dalokat, spirituálékat is hallhattunk.

A karácsonyi forgatagot immár ötödször rendezték meg Szentpéteren. Fő szervezője a Társaskör Egyesület, de sok civil szervezet is segítette a rendezvényt. A forralt bor pedig nem csak a fagyoskodó embereknek tett jót: a bevétellel ugyanis a szentpéteri óvoda gazdálkodhat majd.

A szervezők szándékát sokan beteljesedni látták. Az adventi forgatag ugyanis jó alkalom volt arra, hogy kicsit közelebb kerüljünk egymáshoz a hétköznapok rohanásában. Megálljuk egy beszélgetésre, rámosolyogjunk azokra, akikkel tegnap még haragban voltunk. Ilyenkor pár órára megáll az idő… és a szorgos munkanapokra legalább a szép emlékek megmaradnak.

Petz Brigitta

-hirdetés- -hirdetés-