Már a karácsonyi hangulatból is adtak kis ízelítőt az Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, akik hagyományos félévzáró tanári hangversenyükön kiválóan előadott zeneművekkel álltak a diákjaik és a nézők elé. A minőség a tapsokban is megmutatkozott.

A jánossomorjai Alapfokú Művészeti Iskola keddi tanári hangversenyén a pedagógusok mellett meghívott vendégek is szerepeltek. A mosonmagyaróvári Mosonyi Mihály Zeneiskola tanáraiból alakult Harmónia Rézfúvós Quintett már második alkalommal lépett fel tanári koncerten (Tagjai: Szili Ákos – trombita, Vámos Gábor – trombita, Dravetzky István – kürt, Hernádi Sándor – harsona, Fischer Péter – tuba). Előadásukban például Carl Maria von Weber: A bűvös vadász című darabját is hallhattuk, de Federico Fellini „Nyolc és fél” című filmjének Nino Rota szerezte betétdalát is megidézték.

A kellemes hangulatú bárokat idéző, kiváló zongorajáték sem hiányzott: Őri Sándorzongoramuzsikája visszatérő vendége e koncerteknek, a zenész most könnyűzenei improvizációs egyveleget adott elő. De a zongorához ült még az iskola nyugalmazott igazgatója, Polák Ferenc is. Könnyű, táncdallamokat időző játékával viharos tapsot aratott.

Rácz István, az iskola hegedűtanára finom játékú Spanyol szerenádjával nyűgözte le a nézőket, Donyecz István ütőtanár pedig a virtuozitást képviselte. Ő Budashkin pengetős hangszerre írt versenyművének átiratát játszotta xilofonon. Érdekesség, hogy az átiratot édesapja készítette számára.

Felix Mendelssohn-Bartholdy: Herbstlied (Őszi dal) duettjét a szerző két énekhangra írta. A koncerten azonban az ének mellett kürt vette át a másik szólamot. Dravetzkyné Stumpf Erika és Dravetzky István előadása az egyénenként is remek játékot harmonikusan ötvözte egybe.

A koncert utolsó dallamai már a karácsonyt idézték a majdnem a teljesen megtelt termeben: a We Wish You A Merry Christmas című dallal bocsátották el diákjaikat az oktatók. Az évzárás azonban még hátra van, hiszen a hagyományos növendéki koncerten hamarosan a diákok mutatják meg tudásukat, természetesen elsősorban karácsonyi dallamokkal.

HT

-hirdetés- -hirdetés-