Kellemes benyomásokkal távoztak a Regionális Fejlesztési Tanács tagjai Jánossomorjáról. Szerdán ugyanis a helyi városházán tartott ülést a Nyugat-dunántúli hazai és Uniós fejlesztéseket koordináló testület.

Jánossomorja látta vendégül a Regionális Fejlesztési Tanács legutóbbi ülését. A különböző minisztériumok delegáltjait, a megyék képviselőit és a megyei jogú városok küldötteit tömörítő döntéshozó testület rendszeresen máshol tartja üléseit, hogy ezáltal is megismerkedjenek a különböző települések, régiók életével, problémáival – mondta el a JTV-nek Balogh József elnök.

Jánossomorja a településről szóló kiadványokkal fogadta a tagokat, majd az ülés elején dr. Lóránt István aljegyző köszöntötte a testületet és mutatta be a város közlemúltját, de átadta a lábadozó Dr. Kurunczi Károly polgármester üdvözletét is. Lóránt István kiemelte, a város reméli, a tanácstagok jó benyomással távoznak, és látják, hogy Jánossomorja érdemes a bizalomra. Az ülés után ebéd is várta a vendégeket.

A város több más pályázat mellett például a polgármesteri hivatal felújítását is a Regionális Fejlesztési Tanácson keresztül nyerte el. Most e beruházás bemutatására is sor kerülhetett.

A Tanács feladatkörébe tartozik a decentralizált forrásokhoz kapcsolódó pályázati rendszerek működtetése, a regionális szintű programozási-tervezési feladatok ellátása, a gazdaságfejlesztés területi koordinációs feladatainak ellátása. A Tanács kiemelt figyelmet fordít a régió emberi erőforrásainak fejlesztésére, a területfejlesztésben érintett szereplők együttműködésének elősegítésére, a régión és az országhatárokon átnyúló kooperációk kialakítására, valamint a regionális identitás fokozására, a kulturális hagyományok ápolására.

HT

-hirdetés- -hirdetés-