53 helyi tanulónak ítélték oda a Bursa Hungarica ösztöndíjakat. Minden jelentkező megfelelt a szabályoknak, őket egyforma, ötezer forintos összeggel támogatja Jánossomorja Város Önkormányzata.

48 felsőoktatásban tanuló, vagyis A típusú pályázó és 5 ide készülő, B típusú pályázó jánossomorjai diákot támogat tanulmányaiban Jánossomorja a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszeren belül. A szabályok szerint ehhez az összeghez még az oktatási minisztérium is hozzájárul, megduplázva a települések által adható részt maximálisan ötezer forintig. Vagyis a város a lehető legnagyobb támogatás elérését biztosította a helyi diákoknak. Az összeghez még a megye is hozzájárulhat – igaz ez utóbbi támogatottsági köre erősen korlátozott.

Ezt az összeget a felsőoktatásban tanulók évi tíz alkalommal, a tanév alatt kapják meg, havi bontásban, a még középiskolások pedig hat egymást követő tanulmányi félévre nyerhetnek támogatást.

Tavaly Jánossomorján 47 A és 6 B pályázó jutott ösztöndíjhoz, vagyis ugyanennyien kaptak összességében akkor is támogatást. Akkor voltak olyanok is, akiket a beadvány hiányossága miatt utasítottak el. Idén azonban, a régi gyakorlatnak megfelelően mindenki egyforma összeget kapott, ráadásul nem akadt olyan, akinek el kellett volna utasítani a beadványát.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-