Emelték a tétet: A tagóvodák közötti versennyé alakult a hagyományos Oviolimpia, idén már az öt tagóvoda egy-egy csapata húzott egyenmezt a rajtnál. Bár a serleget a szentjánosiak vihették haza, a sportesemény most sem a győzelemről, hanem a játékról, a közös mozgásról szólt.

Nemes egyszerűséggel kinőtte a lehetőségeket a hetedik oviolimpia: Túl sokan indultak volna a versenyen, ha a korábbi gyakorlat szerint minden óvodai csoport elindítja csapatát. A szervezési gondokat okozó 11 csapat helyett így minden tagóvodát egy kis gárda képviselte: Szentjános, Szentpéter, Pusztasomorja, Várbalog és a korábban is meghívott Újrónafő mintegy ötven csemetéje mérte össze ügyességét, gyorsaságát a sorversenyeken. A bébiderbire testvértelepülésünk, Nagyfödémes ovisait is meghívták, de az utazás anyagi terheit nem tudták vállalni az ottaniak. A rendezvényt Jánossomorja Város Önkormányzata segítette.

Újráztak

A versenyszámok között a békaugrálás, a focimezbe öltöztetés, a labda fej feletti továbbadása és a rollerozás is szerepelt. Mind az öt csapat szerzett első helyet, de a nagy verseny végén a vándorserleg ismét Szentjánoson maradt. Persze mindenki ajándékokkal és érmekkel lett gazdagabb. Az óvónők persze a verseny alatt is hangsúlyozták, hogy a játék, a mozgás és az együttlét az igazán fontos a mai napban.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-