Fontos, hogy ne maradjon országgyűlési képviselő nélkül a körzet, hiszen lényeges kérdések kerülnek még napirendre a költségvetés elfogadásakor a parlamentben. Ezt hangsúlyozta Orbán Viktor a FIDESZ elnöke, korábbi miniszterelnök Jánossomorján, ahol a párt aktivistáival is beszélt, de nem mulasztotta el azt sem, hogy szót váltson a városvezetéssel.

Kevéssel három óra után érkezett a városházára Orbán Viktor. Itt időt szakított arra, hogy megismerje a helyi viszonyokat: rövid tiszteletét tette Dr. Kurunczi Károlypolgármesternél, majd a helyi önkormányzati képviselőkkel de a párt aktivistáival is találkozott.

Az elnök a körzetben tett látogatása során ejtette útba Jánossomorját. Célja, hogy felhívja az emberek figyelmét az időközi választások vasárnapi, második fordulójára. A JTV-nek elmondta, célja, hogy megmozdítsa az embereket, rávegye őket a szavazásra, az aktivistákat pedig arra bíztassa: kopogtassanak be az emberekhez. – „Mégiscsak becsületbeli kérdés, hogy egy településnek van-e országgyűlési képviselője, de sok oka van annak, amiért érdemes komolyan venni ezt a választást: ne felejtsük el, év végén a költségvetésről tárgyalunk. Ez egy veszélyes büdzsé, sok bajt zúdíthat az emberek nyakába. Lehet, hogy átviszik, de lehet, hogy számít majd az egy szavazat is.”

Orbán Viktor méltatta a korábbi képviselő, Áder János munkáját, ami megalapozta a Fidesz körzeti sikerét. – „Az ő utóda, Gyopáros Alpár lesz a jelöltünk most és a következő választáson is. Sikeres menetelésben vagyunk, ezért kérem a jánossomorjaiaktól is, hogy segítsenek minket. Aki most segít, az abban is segít, hogy a következő választáson sikert arassunk.” Mint kiemelte, Gyopáros Alpár elé azt tűzte ki térségi célul, hogy a jánossomorjai, bősárkányi elkerülő utak ügyét vigye keresztül a következő parlamenti ciklusban, a következő kormánynál, amiben, tette hozzá, szívesen szerepet vállal, ha úgy adódik.

A JOBBIK Magyarországért Mozgalom választási szereplésével kapcsolatban elmondta: A FIDESZ-KDNP képviselői a józan észt a nyugalmat és a kiszámíthatóságot képviselik. „Elutasítom a szélsőségeket. Megértem az indulatokat, de megoldások, sikerek az indulatból nem születnek. Higgadt, nyugodt és józan politika szükséges.”

A Jánossomorja Televíziónak adott interjúját hamarosan láthatják műsorunkban.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-