Megugrott a helyben elfogyott H1N1-oltások száma a héten. A gyógyszertárakat és a háziorvosokat is megrohanták az igénylők, hiány azonban nem várható a szerből. Az iskolások oltását hétfőtől kezdik meg helyben, ám a jelentkezők száma nem magas.

Már közel száz H1N1 vakcinát vásároltak meg a helyi gyógyszertárban, szemben a múlt heti tíz darabbal. Az oltások helybe érkezésében egyelőre nem volt fennakadás a héten, bár az oltásokért a gyógyszertáraknak kell Mosonmagyaróvárra menniük. Jövő hétre még nagyobb forgalmat várnak a gyógyszerészek, de remélik, hiány nem lép fel a vakcinából.

Megérkezett a pánik Jánossomorjára – fogalmazott Dr. Mihályi Zsuzsanna háziorvos. A háziorvosoknál a hét elején jelentkezett a magasabb fogyasztás az új influenza elleni szérumból. Olyannyira, hogy volt orvos, akinek a hét közepén újra rendelnie kellett, mert elfogyott a hétfőn érkezett adag. A doktornő hozzátette, korábbi álláspontja most sem változott a H1N1 veszéllyel kapcsolatban, de megérti azt, aki kéri az oltást, és szívesen beadja. Oltást a háziorvosnál minden 60 év feletti, 16 év alatti, vagy krónikus betegségben szenvedő személy ingyen kaphat, a többiek a gyógyszertárban vásárolhatják meg a szert továbbra is.

A helyi iskolákban jövő hét első napjaiban adják be a diákoknak az új influenza elleni szérumot, a Klafszky-tagiskolában hétfőn, a központi intézményben kedden. A tanulók nem egészen negyven százaléka jelentkezett az ingyenes oltásra – tájékoztatott Bella Zsolt igazgató.

HT

-hirdetés- -hirdetés-