Huszadik önálló kiállítása nyílt meg L. Burda Zsuzsannának kedd este Jánossomorján. Ráadásul most először tekinthették meg a helyi érdeklődők L. Burda Zsuzsanna Testek Arca című tárlatát, ahol a meztelen testekre helyezte a hangsúlyt az alkotó.

A kiállítás képei nem voltak ismeretlenek azok számára, akik már augusztusban ellátogattak a mosonmagyaróvári Magyar Galériába, ott debütált ugyanis a képsorozat. A Testek Arca című kiállításra L. Burda Zsuzsanna emberi testeket festett meg, legtöbbjüket kevés ruhában vagy anélkül – mindegyiket helyi, környékbeli modell alapján. Sokuk arca nem felismerhető, a legtöbb képpel az arc és a test összhangjára, az együtt sugallt érzésre szerette volna fektetni a hangsúlyt az alkotó. Elmondta, bízik abban, hogy elfogadják a kissé merészebb, de harmóniát, szépséget bemutató képeit a helyi nézők is. A képek egyedi technikával készültek, fémlemezre olajfestékkel, ami sajátossá is teszi a festményeket. E technikával Frida Kahlo, a neves mexikói festőnő is dolgozott – tette hozzá L. Burda Zsuzsanna.

Dr. Vértes László, a Magyar Művészetterápiás Társaság elnöke megnyitójában röviden bemutatta az alkotásokat, majd az ez év május 23-án alakult Társaság tiszteletbeli tagjává avatta az alkotót. A művészetterapeuta elmondta, L. Burda Zsuzsanna az impresszionizmus kedvelője, ezért képein is kifejezi az érzelmeket. Színvilága nem sablonos, egyéniségeket fest. A festmények reálisak, de ugyanakkor kritikusak is. Külön kiemelte a bohóclány sorozatot, amelyben az álarc mögé bújt alak nem mutatja meg valódi önmagát, magába zárkózik a maszk mögött, meztelen szépségét azonban így megmutatja mindenkinek.

A kiállítás november 23-ig látogatható a művelődési ház kiállító termében.

Bazsó Andrea – Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-