Karády Katalint is megtapsolhatták hétfő összejövetelükön a nyugdíjasok. Kiváló műsorok várták ugyanis az időseket a Balassi Bálint Nyugdíjas Klub hagyományos idősek napi rendezvényén, ahová a környék nyugdíjasklubjait is várták a szervezők.

Várbalogról, Mosonszolnokról és Újrónafóről is eljöttek a régi barátok Jánossomorjára, hogy egy kellemes estét tölthessenek együtt a klubok tagjai. A januárban épp húsz éves helyi klub már nagyjából egy évtizede ápol kapcsolatot a környék klubbjaival, hol itt, hol ott rendezve kisebb összejöveteleket – mondta el Egervári Tiborné klubelnök.

Mind a négy szervezet tagsága – a kis ajándékok mellett – kedves műsorral készült az ismerősöknek, melyben az idős kor és az elmúlás szomorúságát kórusénekek, dalok, versek beszélték el. De jócskán szerepet kapott a vidámság is: Láthattunk szüreti mulatságot, igazi átéléssel előadott bordalokkal. Hallhattunk az öregkor bajait ironikusan szemlélő, azon evetni tudó novellát is, egy cseléd pajzán meséjét, egy guberáló viccet, de maga Karády Katalin is eldúdolt egy dalocskát a régi rajongóknak.

A több mint száz nyugdíjast Nemes Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte megható szavakkal, de a műtét utáni lábadozásából Dr. Kurunczi Károlypolgármester is üzent az ünneplőknek. Kertész Attila Újrónafő polgármestere is elkísérte a falu népes klubját. Mint mondta a nyugdíjasok sokat hozzátettek a két szomszédos település nagyon jó kapcsolatához.

A bált nagy beszélgetések zárták, de az energikusabbak Pollák Ferenc muzsikájára is táncra perdülhettek.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-