Nyert Jánossomorja vízbázis-pályázata. Ezzel elindulhatnak a helyi, arzénnel és nitráttal veszélyeztetett vízbázis kiváltásának munkálatai, mellyel a feketeerdei vízvagyonhoz csatlakozna Jánossomorja. A munkálatok összértéke nettó 253 millió forint, melyhez 222 milliót nyertünk, így önrészként 31 milliót kell az önkormányzatnak kifizetnie.

A Környezet és Energia Operatív Program pályázatán elérhető 90%-os támogatottságból így 88 %-ot szerzett meg a város. Ezzel az Újrónafői végpontból a jánossomorjai vízműtelepig épülne ki a hálózat, hét kilométeren.

A pénteken napvilágot látott sikerrel azonban 18 feltétel is érkezett, melynek rendezésére 15 nap áll rendelkezésre, ami szűkös, így gőzerővel indul meg az előkészítő munka. A fő gondot az ingatlanok megvásárlása jelenti. Egy állami tulajdonú földterület tulajdonjogi ügymenete például több mint egy éve húzódik, bürokratikus okok miatt.

A város testülete 2002 óta tartja porondon a vízbázis kiváltását, ez azóta a harmadik pályázat. A jelenlegi projekt két éve indult útjára, az első fordulós siker óta 17 hónap telt el, amit a jogszabályváltozásokat követő hiánypótlások töltöttek ki.

Dr. Kurunczi Károly polgármester elmondta: – “Ha minden a helyén lesz, és mindenen sikeresen túl leszünk, akkor reményeim szerint március hónapban elkezdhetjük a beruházást, és ha az is ütemesen halad, augusztus-szeptember hónapban a feketeerdei ivóvízbázisból ide érkező pohár vízzel jelképesen koccinthatunk is.”

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-