Nem zárható be, ez szerepel az ötletgyűjteményként legfrissebben vitára bocsátott vasútvonal-listán a Hegyeshalom-Csorna vasútvonal személyszállításáról. Megyénkben jelenleg egyedül a Rajka-Hegyeshalom vonalat ítélték halálra, de kisebb korlátozásokat máshol is kilátásba helyeztek.

Összesen mintegy 1000 kilométeren, 32-33 vasúti szakaszon nem kíván személyszállítási megrendelést adni a közlekedési tárca a MÁV-nak. Azonban az is nyilvánosságot kapott: Vonalunknál továbbra is fennmaradt az a lehetőség, hogy az önkormányzatok kezébe adják a működtetést, erről azonban semmilyen kézzel fogható konkrétumot, tervezetet nem hoztak eddig nyilvánosságra, és az önkormányzatokat sem keresték meg. – “Semmiféle csatornán semmiféle megkeresés nem érkezett Jánossomorja Város Önkormányzatához mindezidáig” – tette hozzá az ügyhoz kedden délután Dr. Kurunczi Károly polgármester.

Ma tették közzé a közlekedési minisztérium honlapján a jövő évi vasúti és autóbusz-közlekedési menetrendi javaslatot (http://www.khem.gov.hu/). Azt írják, a jövő évi vasúti közlekedés végleges menetrendjeiről október végéig születik döntés.

HT

-hirdetés- -hirdetés-