Leszámolásra gyanakodik a rendőrég egy jánossomorjai verekedés esetében. Információink szerint egy ismeretlenekből álló maszkos csoport a város több pontján is atrocitásokat követett el román állampolgárságú vendégmunkások ellen még augusztusban.

A Kápolna utcában három férfi szállására ment be augusztus 16-ról 17-re virradó éjjel egy 6-7 fős maszkos csoport. Itt, meg nem erősített hírek szerint, baseball ütővel verték meg a három román munkást, könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva. Ezen az estén egy szintén vendégmunkások lakta Bem utcai ház előtt a kint parkoló autók szélvédőjét törték össze ismeretlenek, közel nyolcvanezer forintos kárt okozva. Egy Vadász téri munkásszállásra szintén megpróbált bejutni egy csoport az éjszaka folyamán, azonban ott nem nyitottak nekik ajtót. A rendőrség szerint a három esetet feltehetően ugyanaz a csoport követte el.

Mint a Győr–Moson–Sopron Megyei Rendőrkapitányságtól megtudtuk, a tettlegességig fajuló eset kapcsán jelenleg is folyik a nyomozás és a tanúk kihallgatása. Valószínűsíthető a megtorlás, ugyanis a megvert férfiak lakótársa egy nappal korábban a szentpéteri Kristály Vendéglőben, egy vita során késsel fenyegetett meg egy helyi fiatal hölgyet. A rendőrség úgy tudja, a vita abból adódott, hogy a lány visszautasította a férfi udvarlását. Az indulatokat a kiérkező helyi rendőrök fékezték meg és előállították, kihallgatták a férfit, majd a szabályok szerint elengedték. A rendőrkapitányság megerősítette: a férfi már másnap hazautazott Romániába.

Hauptmann Tamás
-hirdetés- -hirdetés-