Egy 12 év alatti jánossomorjai kislányt zaklatott szexuálisan egy korlátozottan cselekvőképes várbalogi fiatalember. Együtt jártak táncpróbára, amik után többször is tapogatta a férfi a lányt egy félreeső helyen. Nemi erőszak bizonyítékai eddig nem merültek fel, egyelőre nemi erkölcs elleni bűncselekmény gyanújával folyik vizsgálat.

Egy jánossomorjai pedagógus fordult a helyi rendőrökhöz, mivel tudomására jutott, hogy a tizenkét év alatti kislánnyal szexuális kapcsolatot létesített egy férfi. A bejelentést követően a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, a 20 éves várbalogi T. Sándort. A fiatalembert 12 évet be nem töltött személlyel elkövetett erőszakos közösülés megalapozott gyanújával vették őrizetbe.

A nyomozás során a rendőrök meghallgatták a kislányt is, aki elmondta, hogy a fiatalemberrel együtt járnak táncpróbákra Jánossomorján. A gyerek elmondása szerint a férfi a táncórák után többször fogdosta – írta a Kisalföld című napilap. A nyár elején számos alkalommal történt ilyen eset, amikor a gyanúsított Jánossomorján félreeső, fás-bokros területre vitte a kislányt, majd ott a beleegyezése nélkül tapogatta és különböző szexuális játékokra próbálta őt rávenni. A gyerek erre nem volt hajlandó és minden esetben ellökte magától a férfit és elszaladt.

Bár a férfi egészen másként vallott a történtekről a rendőröknek, kihallgatásakor nem tagadta vonzalmát a kislány iránt. A fiatalember egyébként enyhe fokban szellemi fogyatékos, gondnokság alatt áll és korlátozottan cselekvőképes. A nyomozás eddigi adatai alapján erőszakos közösülésre utaló bizonyítékok egyelőre nem merültek fel – tájékoztatott a lap. Az ügy részleteinek kiderítésére további kihallgatásokra, szakértői véleményekre van szükség. Ennek alapján akár az eset minősítése is változhat más, nemi erkölcs elleni bűncselekményre.

Munkatársunktól

-hirdetés- -hirdetés-