Lelkes és színvonalas pályamunkák érkeztek a városi emlékév képzőművészeti pályázatára. Az eredményhirdetéssel egybekötött kiállítás-megnyitón népes közönség tekintette meg a rengeteg pályamunka közül azt a kissé kevesebb rengeteget, melyek zsúfolásig megtöltötték a Kozma Galéria kiállítótermét.

A csütörtök esti megnyitón közel nyolcvanan tapsolták meg a pályázókat és alkotásaikat. A sor nem volt rövid, hiszen 75 alsós, 22 felsős és egy ifjúsági, továbbá három felnőtt alkotó négy munkája érkezett be a zsűrihez. Az emlékév kapcsán a városról élő képre voltak igazán kíváncsiak a szervezők.

Nemes Csaba, a város kulturális bizottságának elnöke megnyitójában elmondta, rengeteg tehetséges alkotót találhatunk a képeket nézegetve. De nem mulasztotta el kiemelni a szervezők munkáját sem. Mint mondta, a helyi lokálpatrióták feladata, hogy igényes kultúrával ismertessék meg a lakosokat, és pedig sok ilyen lokálpatrióta él a városban. Köztük van a Kozma-család is, akik kivételes teret teremtettek a helyi művészeteknek a Galéria létrehozásával.

Értelem és érzelem

Hossala Tamás fotográfus, a zsűri tagja a JTV-nek elmondta, meglepően sokszínű anyag gyűlt össze. Az alsósok szabadabban fejezték ki a településsel kapcsolatos érzelmeiket, színes, precíz munkákat létrehozva. A felsősöknél inkább a forma és a gondolatiság kapott nagyobb szerepet, ők mintha igyekeztek volna a felnőttek által fontosnak tartott elemeket feldolgozni, így sok szakrális kisemlékről készült rajzot, festményt látott a zsűri.

A felnőttek mindegyike a múltat idéző alkotást nyújtott be. Az első helyet megosztotta az ítélő bizottság, mivel két, technikájában ennyire eltérő képpel volt dolga, amik között nem volt értelme különbséget tenni. Glázer-Kozma Edit, aki díját a városnak ajánlotta fel, a településs közlemúltjának szimbólumait jelenítette meg, megfestve az elmúlt évtizedek hangulatát is, míg Kóbor Attila Hany Istókja inkább a környék legendavilágát kapcsolja a városhoz.

Köszönet a tanároknak

A zsűritag kiemelte a tanárok segítségét a munkák során. – Nagy örömünkre szolgált, hogy láttuk a tanárok motiváló, segítő közreműködését a képeken, mert nagyon fontos, hogy útmutatást és ösztönzést kapjanak a gyerekek e korban. Köszönjük nekik a felelős hozzáállást!

A tárlaton Katona Réka és Katona Andrea a gyermek- és mesevilágba kalauzoló versekkel kedveskedett a kicsiknek és nagyoknak, a zeneiskola kis diákjai pedig furulyajátékukkal színezték tovább a képeket. A díjakat Dr. Kurunczi Károlypolgármester adta át. A felnőtt és ifjúsági kategória győztesei 20, 15 illetve 10 ezer forintot, a gyermekek pedig 15, 10 és 5 ezer forintot kaptak. A különdíjasok okleveleik mellé városnapi ajándéktárgyakat vehettek át.

Díjazottak

Alsós kategória díjazottjai:
1.díj: Virizlai Izabella ( Klafszky Tagiskola, 4.osztály)
2.díj: Fets Laura     (Klafszky Tagiskola, 2.osztály)
3.díj: Luka Bella   (Központi Iskola 2.oszt)
Különdíj: Varga Martin (Klafszky,2.oszt.)
Hencz Ivett (Klafszky, 2.oszt.)
Alács Viktória (Klafszky, 2.oszt.)
Kiss Orsolya  (Központi Iskola,2.oszt.)
Horváth Gábor (Központi Iskola,2.oszt.)
Ötvös Vivien (Központi Iskola ,2.oszt.)
Gősi Dóra  (Központi Iskola, 3.oszt)

Felsős kategória:
1.díj: Wally Júlia  (Klafszky Tagiskola, 6.oszt.)
2.díj: Hutflesz Petra (Központi Iskola, 6.oszt.)
3.díj:  Teiml Richárd (Klafszky Tagiskola, 5.oszt.)
Különdíj: Vártok Hanna (Központi Iskola, 7.oszt.)
Németh Zsófia (Központi Iskola, 7.oszt.)
Ifjúsági kategória:
Díjazott: Harasztos Luca
Felnőtt kategória:
1.díj:  Megosztva – Kóbor Attila és Glázer Kozma Edit
3.díj: Veres Hajnalka

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-