November 8-ra tűzte ki az időközi országgyűlési képviselő-választás első fordulóját az Országos Választási Bizottság az 5-ös választókerületben. A képviselői poszt Áder János Európai Parlamenti mandátumszerzésével üresedett meg.

Korábban a Győr-Moson-Sopron megyei 5-ös számú országos egyéni választókerületi választási bizottság és a választási iroda is a november 8, vasárnapi időpontot javasolta az időközi választás első fordulójának megtartására. Amennyiben november 8-án nem sikerül képviselőt választani, a második fordulót két héttel később, november 22-én tartják.

Az MTI információja szerint a Fidesz Gyopáros Alpár csornai alpolgármestert jelöli, míg az MSZP jelöltje Balogh Csaba, a párt csornai elnökségének tagja. A JOBBIK Takács Krisztiánt,  a korábbi voksolás kerületi kampányfőnökét jelölte. Az SZDSZ helyi szervezete nem indít jelöltet.

Helyben a választás a szokásos rend szerint zajlik majd, hét szavazókörben. A választópolgárok a névjegyzékbe történt felvételükről 2009. szeptember 11-ig kapnak értesítést. A névjegyzék a 2009. szeptember 9-től szeptember 16-ig tekinthető meg a helyi polgármesteri hivatalban. A választáson jelöltet ajánlani 2009. október 16-án 16.00 óráig ajánlószelvényen lehet. A jelöléshez 750 választópolgár érvényes ajánlása szükséges. A választással kapcsolatos információkat a város honlapján találhatnak, de érdeklődhetnek a Jánossomorjai Polgármesteri Hivatalban működő Helyi Választási Irodában is.

Munkatársunktól
-hirdetés- -hirdetés-