Április óta készült az a huszonöt festmény, ami hétfő este óta várja az érdeklődőket a mosonmagyaróvári Magyar Galéria kiállítótermében. L. Burda Zsuzsanna újabb kiállításán ezúttal saját alkotásokkal állt a közönség elé: portékat, emberi testeket, aktokat ábrázol.

A képzőművész tetőcsere alkalmával próbálta ki a munkához használt bádoglemezt, mint festményeinek alapját. Az alkotások ugyanis nem a hagyományos anyagokra készültek, különlegességüket az alapanyag is adja. A Testek arca című kiállításra L. Burda Zsuzsanna emberi testeket festett meg, legtöbbjüket alig ruhában, illetve inkább anélkül. Ezek mellett néhány portrét is láthatunk a hétfő este nyílt kiállításon.

Hefkó Mihály, Ybl Miklós díjas, Ferenczy Noémi díjas belsőépítész, tervező művész megnyitójában L. Burda Zsuzsanna életútjának ismertetése mellett kiemelte a kiállítás bohóc-sorozatát, melyek „kedvesek és vidámak, magamutogatók és szerények, őszinte furcsa pózokban ábrázolják a szerelemre vágyakozást álarc vagy álarc nélkül.”

A festmények április óta készültek, nagy részük fotók alapján, ám a modellek nem adták arcukat az alkotásokhoz. „Az arcok nem is fontosak, ezért ábrázoltam többet álarcban, illetve ezért nincsen szemük, szájuk.” – mondta L. Burda Zsuzsanna. „Az arc bárhol lehet az emberi testen, ha az egy olyan testrész, amit érdemes megmutatni.” – tette hozzá.

A kiállítás augusztus végéig megtekinthető a Magyar Galériában (Mosonmagyaróvár, Tímár u. 16.)

IVV

-hirdetés- -hirdetés-