Szeptember végére felújítaná az Iskola utcát a helyi önkormányzat. A város ugyanis közel hét millió forintot nyert a Regionális Fejlesztési Tanács belterületi utak felújítását célzó pályázatán. A tervek között a Liszt Ferenc utca burkolása és csatornázása is szerepel, ám ezt már teljesen saját forrásból végeznék el.

A hét millió forint nyeremény mellé ugyanennyit kell felmutatnia a városnak, mivel a pályázat feltétele az 50 százalékos önrész volt. Ebből kaphat új burkolatot az Iskola utca, a tervek szerint szeptember végére.

A város az évre 30 millió forintot különített el a belterületi utak javítására, amiből még megvalósítható a Liszt Ferenc utca rég szükséges rendezése is. Itt nem csak szilárd aszfaltburkolattal látnák el az utcát, de a vízelvezést is megoldanák, mondta el Dr. Kurunczi Károly polgármester. A két szemközti házsor között ugyanis nagy a szintkülönbség, ami a mélyebb oldalra komolyabb elvezető építményt követel meg. A vizet a közeli erdő felé irányítanák. A munkálatok a tervek szerint nagyjából hét millió forintba kerülnének.
HT
-hirdetés- -hirdetés-