Egy pohár bor mellett, a Milleniumi park fái között élvezhették a zenekedvelők a Nyári Esték koncertsorozat utolsó előadását szombaton. Komolyzene volt porondon, három győri zenész készült a jánossomorjaiknak egy csokorra való darabbal.

Ritka alkalom: valóban zene szólt szombat este a jánosi templom melletti Milleniumi park zenepavilonjában. Az időjárás ezúttal kedvezett egy igazi nyáresti, szabadtéri koncertnek, és mint kiderült, a park kimondottan hangulatos hely erre. A családias légkörhöz a szervezők az asztalokra tett egy-egy üveg borral is hozzájárultak.

Mozart, Vivaldi, Csajkovszkij és hasonló híres zeneszerzők műveit hallhatta a közönség a három győri zenésztől, akik kimondottan erre az estére álltak össze. Páli Judit a győri Liszt Ferenc Zeneiskola fuvolatanárnője, Csaby Csaba zongorista a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában dolgozik, Falvai Zsuzsanna pedig a Győri Filharmonikus Zenekar, és mellette egy zürichi zenekar tagja. Mint mondták, igyekeztek sokféle darabot összeválogatni erre az alkalomra, hogy a könnyed nyáresti koncerten mindenkinek a kedvére tegyenek. Többféle zenetörténeti korszak klasszikusai mellett elhangzott a Love story című film betétdala, vagy például a My fair lady című musical híres „Ma éjjel táncolnék” című száma is.

Ezzel a koncerttel a végéhez érkezett a négy különböző zenei műfajt felvonultató Nyári Esték rendezvénysorozat. A négy koncertből ugyan csak az elsőt, a rockzenei estet, és a mostanit tudták szabadtéren rendezni, a cigányzene és a reneszánsz koncert a művelődési házban volt az időjárás miatt, de a szervezők elégedettek. „Igyekeztünk minél színesebb programot összeállítani. Nem törekedtünk arra, hogy tömegeket mozgassunk meg, de annak örülünk, hogy a közönség 60 %-a szinte mindegyik koncerten ott volt, kialakult egy mag, akik mindenféle irányzatra nyitottak.” – mondta Molnár Tamás szervező.
A sorozat a 800 éves Jánossomorja emlékévének programjába illeszkedett, de talán jövő nyáron is folytatódik. A négy koncert összesen 200 000 forintba került, amit az önkormányzat állt.

jv

 

-hirdetés- -hirdetés-