Elhunyt Fördős Pál, a Jánossomorja SE mindenese. A sokak által csak Palaként ismert pályagondnok szinte már a helyi focipálya elengedhetetlen “tartozéka” volt. Negyvenhárom évesen, hiretelen halt meg.

Szerdán este, az edzés után a magyar-román meccset nézték éppen néhányan a focipálya büféjében, amikor félidőben, kilenc óra tájban Fördős Pált – aki szertáros, pályagondnok és büfés is volt egyszemélyben – telefonon kereste a felesége. Pala kiment a büféből telefonálni. Amikor a társaságból valaki utánament, először nem találta sehol, aztán az utolsó öltözőben talált rá a földön fekve, eszméletlenül – mesélte Nagy Ferencszakosztályvezető, ő hívott mentőt. A tíz perc múlva kiérkező mentősök – mikor látták, hogy komoly a baj – rohammentőt is hívtak hozzá, de már a defibrillátor sem segített, a férfi a helyszínen meghalt. Utólag szívinfarktust állapítottak meg a halál okaként.
Pala a JSE-ben focizott harmincéves koráig, 1996-ban vonult vissza. Ezután lett szertáros és pályagondnok a csapatnál. A családja szerint nem volt gond az egészségével. Márciusban volt 43 éves.

jv

(Frissítve: 2009.08.22.)

-hirdetés- -hirdetés-