Összesen 76 diák táborozott a szigetközi Dunaremetén az elmúlt két hétben. A héten 29 alsós, azelőtt pedig a 47 felsős vette birtokba a kis falut, ahová jövőre is visszavárják az általános iskola tanulóit. A hat napos nyaraláson számos program várta a gyerekeket, lovagoltak, sétakocsikáztak, és a lipóti élményfürdőben is eltöltöttek egy-egy napot.

A tavaly nagy sikernek örvendő Balaton-parti nyaralás után az általános iskola vezetése úgy gondolta, idén is szerveznek egy hetes tábort a gyerekeknek, így Dunaremetén pihentek a Körzeti Általános Iskola diákjai. A helyszín kiválasztása Winklerné Prémus Klára ötlete volt, hiszen ő itt született, így a falu lakossága megkönnyítette a tábor lebonyolítását. A gyereket az iskolabuszok szállították a táborba hétfőn délelőtt, majd szombat délelőtt haza. Az első héten négy, a második héten három pedagógus felügyelt a diákokra.

Eredetileg harminc főre terveztek, hiszen a faluban ennyi szállást tudtak biztosítani, de ennél jóval többen jelentkeztek. Szerencsére találtak más szálláslehetőségeket is, és meg tudták oldani, hogy két csoportban nyaraljanak a felsősök és az alsósok, így mindenki eljöhetett.
A tábor költsége 18 ezer forint volt, amiből minden nap egy helyi étteremben ebédeltek, a lipóti élményfürdőben fürödtek a gyerekek, valamint lehetőség volt horgászásra, lovaglásra és sétakocsizásra is. A programok között szerepelt még gyalogtúra az egykor hajóállomásként működő régi Duna-partra, ahol szabadidőparkot alakítottak ki. Itt a felsősöknek a „Remete legénye” címért erővetélkedőt szerveztek, főzéssel, szalonnasütéssel. Az alsósokkal az árvíz miatt a helyi horgásztónál gyújtottak tábortüzet és főztek lecsót. Volt még helyismereti kvíz és zsíros kenyér-party is.
Bár az időjárással nem volt szerencséjük a második héten, így is sikeres napokat tudhatnak maguk mögött a szervezők. Nem titkolják, hagyományteremtő céllal indult a tábor, és a lelkes gyerekeket látva úgy tűnik, jövőre is lesz szigetközi nyaralás. Nem beszélve arról, hogy a faluban is visszavárják a jánossomorjai diákokat.

I-VV

-hirdetés- -hirdetés-