A város méreteihez képest kevesen jártak idén az Alapfokú Művészeti Iskola tanszakaira, ezért az intézmény a következő tanévben a létszám növelésére fektetne hangsúlyt. Ennek érdekében az iskolák alsó tagozataival szeretnének szorosabb kapcsolatot kialakítani, és tovább népszerűsíteni az idén már stabil keretekben működő táncoktatást is.

Két külön fellépéssel zárták le az évet az Alapfokú Művészeti Iskola zenész és táncos tanszakának növendékei az elmúlt napokban. A zenész tanszak 26 műsorszámmal állt a közönség elé, a koncert végén pedig a diákok egy közös kórusként énekeltek. Alapfokú tanulmányukat öten fejezték be zenész tanszakon.

A tánc tanszakosok 6 koreográfiával léptek fel, melyből egy improvizáció volt. A tánc tanszak idén stabilizálódott a tavalyi nehézkes működés után. Jelenleg két csoportban 16 tanulóval dicsekedhet.

Az idei év nehéz volt az intézmény számára, hiszen kevés tanuló járt az intézménybe, amihez hozzájárult még a rajkai tagoztat idei leválása is. Így a következő tanév célja, hogy megemeljék az idei, 64 fős létszámot legalább nyolcvan körülire. Dravetzky István szerint ez a létszám lenne ideális egy Jánossomorja méretű településen. Távlati cél pedig, egy zeneiskolai fúvószenekar létrehozása, ahonnan a diákoknak egyenes út vezethetne a felnőtt fúvószenekarral.

HT

-hirdetés- -hirdetés-