Idén, bár egy délelőttnyi volt, így is nagy sikert aratott a Klafszky Nap a szentpéteri tagintézményben. Hétfőn az egészséges étkezés jegyében akár salátákat is kóstolhattak a diákok a sportversenyek után.

Majd évtizedes hagyományt jelent a Klafszky Nap Szentpéteren, ám mára az egykor egyhetes, majd háromnapos rendezvény egy napra csökkent. A lényeg azonban nem változott: a tanév végén a diákok sportvetélkedőkkel, játékokkal és szórakozással töltik e rendezvényt.

Idén az iskola tornász lányainak zenés bemutatójával indultak a sportversenyek. A Póreisz Ferencné által felkészített, negyedikes – nyolcadikos lányokból álló csapat közel tíz perces műsorban mutatta meg az ezévben elsajátított tudását.

Az iskolai pályák is zsivajtól voltak hangosak egész délelőtt: ki fociban, atlétikában, a lustábbak csocsóban is kipróbálhatták magukat, de volt aszfaltrajz-verseny, gyöngyfűzés, és a számítógép-terem is nyitva állt.

A felsősök ezen a napon különböző salátákat készítettek, amiket megkóstolhatott a többi diák is. A program az őszi iskolai saláta-nap mintegy előrehozása volt, ami az egészséges étkezést hivatott népszerűsíteni a diákok körében.

HT

-hirdetés- -hirdetés-