„Elismerés azért, hogy Önök egyszerre tudnak gyermekek és felnőttek lenni.” Így köszöntötte Dr. Kurunczi Károly polgármester a város pedagógusait és a technikai dolgozókat péntek délután a Művelődési Ház nagytermében. A már hagyományos pedagógusnapi ünnepségen idén 3 kitüntető címet adtak át a kiemelkedő munkát végző pedagógusok között.

Kiváló tanár, tanító és óvónő kategóriákban három kitüntetést átadtak a péntek délután rendezett pedagógus-napi ünnepségen. Kiváló tanár díjat kapott Krenn Károlyné, volt igazgatónő, tanítói kategóriában Nagyné Kő Máriát adományozták a kitüntetést, míg a Kiváló Óvónő címet idén Wyszocsánszkiné Zalán Nóra kapta.  A címek átadása előtt Prátser Krisztián és néhány diák rövid műsorral, verssel és zenével ünnepelte a pedagógusokat és a technikai dolgozókat, majd Dr. Kurunczi Károly polgármester köszöntő szavakkal illette őket.

Technikai dolgozónak és zenetanárnak idén nem adományoztak kitüntetést, hiszen nem érkezett jelölés ezekben a kategóriákban. A tavalyi évekhez képest változás, hogy tagiskolánként nem adtak át külön díjakat, illetve, hogy a jelölés titkos szavazással, egy-egy munkaközösségen belül zajlik, a képviselőtestület csak ezután, a jelöltek közül választja ki a címre legméltóbbat – tudtuk meg Kurunczi Károly polgármestertől.


Krenn Károlyné
 pályáját 1975-ben kezdte képesítés nélküli pedagógusként Jánossomorján, majd levelező tagozaton elvégezte a magyar-orosz szakot Pécsett. 1982 és 1990 között az osztályfőnöki munkaközösséget vezette a 16 tanulócsoportos felső tagozatban. 1990-ben igazgatóhelyettesnek kérte fel az intézmény vezetője. 1999-től öt éven át az 1. számú Általános Iskola igazgatója volt. Nevéhez fűződik számos olyan esemény, rendszer, hagyomány kialakítása, ami korábban nem volt az intézmény sajátja. Alapítványt hívott életre, a diákönkormányzat szerepét hangsúlyosabbá tette. Kidolgozta az intézmény minőségbiztosítási rendszerét.

Nagyné Kő Mária pedagógusi pályafutása kezdete óta az intézmény dolgozója. Komoly figyelmet fordít a kisiskolások írás- és olvasáskészségének fejlesztésére, elmélyítésére. A tanulási zavarok felismerésében és kezelésében régóta fontos szerep jut számára tantestületében. Az iskolai programok szervezésében, koordinálásában aktívan kiveszi részét, különös tekintettel a versmondó versenyekre. Ebben a tanévben mind a házi, mind a kistérségi vers- és mesemondó verseny főszervezőjeként tevékenykedett.

Wyszocsánszkiné Zalán Nóra 1982-ben végzett a csornai Óvónőképző Szakközépiskolában, majd 1986-ban óvodapedagógusi diplomát szerzett a soproni Benedek Elek Óvónőképző Főiskolán. 1983 óta a jánossomorjai óvoda dolgozója. 2000 óta az óvoda bábcsoportjának a vezetője. Tevékenyen hozzájárult a művészeti nevelési program bevezetéséhez és magas színvonalú kivitelezéséhez. Segítségével oktatófilm készült a mesefeldolgozás gyakorlati megvalósításáról.

Harasztos Emese

-hirdetés- -hirdetés-