Mintegy 140 gyermek csobbant pénteken a városi uszoda vízébe. Óvodástól a nyolcadikos korosztályig több versenyszámban mérhették össze gyorsaságukat városunk csemetéi. Az idén már hatodik alkalommal megrendezett úszóversenyen a sportág népszerűsítését tűzték ki célul.

Majd harmincszor szólalt meg a rajtolást jelentő sípszó pénteken az uszodában. A gyerekek hat korcsoportban versenyeztek egymással, a kicsik 25 métert úsztak, az 5-6-osok már 50 méteres távon is versenyeztek, a legidősebbek pedig 100 méteren is összemérhették gyorsaságukat. A picik szabad stílusban lapátolhattak, míg a nagyoknak mell-, hát- és gyorsúszást hirdettek meg, külön fiú és lány kategóriában. A nevezők létszámából is látszik, hogy népszerű e sport az iskolában.
Osztálytársát, évfolyamtársát mindenki megnézhette, a gyerekek korcsoportonként mentek az uszodába. A versenyszámok első három helyezettje oklevelet és gyümölcscsomagot kapott. Néhány diák több dobogós helyet is begyűjtött.
Az iskolában a heti testnevelés órákból egyet vízben töltenek a diákok, de hetente kétszer délután is úszhatnak testnevelő felügyeletével a szabadúszás keretében.

“Minden évfolyamból vannak gyerekek, akik rendkívül tehetségesek, rendkívül ügyesek. – mondta Arlay Frigyes, testnevelőtanár, úszásoktató. – Nyolcadik osztályból emelném ki Fettik Krisztiánt, aki egyetlenegy versenyszámot nem tudott megnyerni, az összes többiben diadalmaskodott.”
Az úszásoktatók nemcsak az órákon, hanem délutánonként is segítették a versenyre készülő, tehetséges diákokat.
A versenyen különdíjban részesült Rédl Krisztofer, aki kitartóan és lelkesen végigúszta a három versenyszámot, amire benevezett. De a legtöbb diákkal résztvevő osztály is jutalmat kapott.

IVV

-hirdetés- -hirdetés-