Népi játékokkal, népzenével és ügyességi vetélkedőkkel is szorosabbá fűzik a szülők és az óvoda kapcsolatát az Aranykapu Óvoda pedagógusai. Szombaton a már hagyományos családi délutánon együtt játszottak az óvónénikkel szülők és gyerekek.

Köszöntőműsorral várták a családokat a szentjánosi tagóvoda már hatodik alkalommal megrendezett játékos délutánján a művelődési házban. A nagycsoportosok előadása a jövő heti bemutatókra készült, amikor is az ország különböző pontjairól érkező óvónők érkeznek az Aranykapu Óvodába, hogy a már tíz éve sikeresen működő művészeti nevelési programot megismerhessék. A szülőknek akkor nem lesz lehetőségük, hogy megnézzék gyermeküket, ezért mutatták be itt is a nagycsoportosok a műsort, amit Madarászné Bognár Tímea óvónő állított össze. A gyerekek versekkel, dalokkal készültek, majd a néptánccsoport is bemutatta tudását a szülőknek.

Később a szülőket is bevonták a népi játékokba, így együtt táncoltak a gyerekekkel Léber László táncpedagógus vezetésével a Kislaptáros Zenekar dallamaira.

Keresztény Gyula, a Kislaptáros Zenekar hegedűse úgy látja, hogy mostanában kicsit közelebb került a népzene az emberekhez, mert „a televízióban is valamivel többet lehet látni, hallani a népdalt. Természetesen sohasem lesz annyira népszerű, mint a mai slágerek, de nem is ez a fontos nekünk, hanem az, hogy a mai ifjúság, főleg az egész picik, a saját zenei anyanyelvükkel és a tánc anyanyelvükkel megismerkedjenek.”

A családi délutánon játékos vetélkedőket is szerveztek a családoknak. A négy óvodai csoport gyerekei és szüleik együtt mérték össze ügyességüket, gyorsaságukat több versenyszámban. Néhány játék annyira népszerű volt, hogy több fordulót is tartottak, hogy minden gyermek részt vehessen. A vetélkedő végén minden résztvevő kisgyermek ajándékcsomagot vehetett át.

Erdős Gyuláné, a mosonszentjánosi tagóvoda vezetője elmondta: „Nagyon kevés időt töltenek együtt a gyerekek a szülőkkel, ezért gondoltuk, hogy megpróbáljuk ezen a délutánon kicsit közelebb hozni a családot az óvodához, és reméljük ez sikerül is.”

A családi délután jótékonysági rendezvény, amin tombolasorsolást is tartottak. A nyereménytárgyakat helyi és környékbeli támogatók ajánlották fel. A bevételt pedig az óvodai kirándulásra és a ballagók tarisznyáinak megvásárlására fordítják.

I-VV

-hirdetés- -hirdetés-