Második helyezett lett Jánossomorja gyerek kosárlabda csapata a Móvár Kosár Kupán. Az általános iskolásoknak rendezett kétnapos verseny az első komolyabb megmérettetése volt a többségben szeptember óta kosarazó gyerekeknek.

A szombat-vasárnapi kupára négy mosonmagyaróvári iskola csapata mellett Halászit és Jánossomorját hívták meg a szervezők. Szponzorok jóvoltából mind a hat gárda kapott mezt és labdákat ajándékba. A mi fiaink között negyedikestől nyolcadikosig mindenki pályára lépett, a legapróbb labdazsonglőrünk csak másodikos, de még ő is dobott kosarat a főleg hetedik-nyolcadikos ellenfeleknek. A szombati csoportmérkőzéseken a Bolyai-iskolát 34-30-ra, Halászit pedig 36-6-ra verte meg Jánossomorja, így csoportjában elsőként jutott tovább. Vasárnap az elődöntőben a Fekete-iskola ellen 46-29-re nyertek a mieink, így ők játszották a döntőt az első helyért a Kossuth-gimnázium csapatával, akiktől nagy csatában, 27-24-re kikaptak, így a másodiknak járó serleget vehették át.
Csapatunk nagy része nyáron vagy szeptemberben kezdte a kosárlabdát Haszonits Attila és Marton Gábor edzők illetve Jakab Tibor szakosztályvezető irányítása alatt, akik elégedettek a második hellyel, és büszkék a gyerekekre.
Folytatásként májusban ugyanezeknek a csapatoknak egy hasonló kupát rendez ezúttal Jánossomorja.

-hirdetés- -hirdetés-