A baseball legkisebb korosztályában is indít csapatot a Jánossomorja Rascalls az új idényben. Az immár önálló egyesületté vált gárda a 9-12 éves korosztályú csapat teljes felszerelését is megnyerte egy sikeres pályázaton.

Még egy nagy dobozban lapultak az új felszerelések a csütörtöki, sportcsarnokbeli edzés elején, de a gyerekek hamar és örömmel próbálták fel az új sisakokat, labdákat, fém baseballütőket vagy épp catcher felszerelést. Annál is inkább, hiszen a kifejezetten a legkisebb korosztályra méretezett eszközök az USA legmagasabb ligájának elismert minőségű felszerelései. Az Európai Baseball Szövetség és a PIFB – Pitch In For Baseball szervezet támogatásaként, a Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség által kiírt pályázatán jutott a nagyjából százezer forint értékű sportszerekhez a Rascals. E támogatást csak öt, nagy múlttal rendelkező csapat kaphatta meg az országban.

A pályázat lehetősége kínál arra, hogy a helyi srácok már a juvenális, vagyis a 9-12 évesek korosztályában is külön csapatot indítsanak. Az amerikai Little League bajnokságok mintájára induló sorozat elsőként debütál Magyarországon, így az osztály erősségét sem lehet megtippelni, az azonban biztos, a legnagyobb csapatok ott lesznek a mérkőzéseken.

A pályázat feltétele szerint legalább három éven belül el kell indítania e korosztály a Rascallsnak, ám a hazaiak már idén beneveznek a sorozatba. Fekete Csaba, a kicsik edzője elmondta, örülnek a sikernek és az indulásnak is, hiszen tehetséges fiatalok edzenek a csapatban. Ugyanakkor eddig kénytelenek voltak a 15 évesek csoportjában indítani a fiatalokat, úgy, hogy többségük 11-12 éves. Így néha nagy hátrányban voltak kénytelenek játszani az idősebbekkel szemben. De a, mondhatni, méretarányosabb felszerelések is fontosak.

A Jánossomorja Rascals december közepén vált önálló egyesületté, melytől átláthatóbb gazdálkodást várnak a vezetők – immár az új korosztály számára is. Mint Fekete Csaba, az egyesület vezetője elmondta, e lépés, az önállósodás után bíznak abban is, több támogató segíti az egyesületet majd, egy olyan városban, ahol már tizenegy éves múlttal rendelkező, megszokott, és nem extrém, feltünő sportággá vált a baseball.

HT
-hirdetés- -hirdetés-