Hessling Hegyi Erika: Vigyél magaddal című verseskötetének bemutatójára várták hétfőn este az érdeklődőket a Balassi Bálint Művelődési Házba. A költő- és írónő harmadik alkalommal látogatott el városunkba.

 

Kevesen tudnak a női érzésekről ilyen sokoldalúan írni, mint Erika – mondta Pollák Anita, aki az írónő beszélgetőpartnereként röviden bemutatta őt és munkásságát. A Vigyél magaddal kötet olyan bölcsességeket, az író saját idézeteit is tartalmazza, amelyek útravalóul szolgálhatnak bárkinek, szó szerint és élete során is. „A mai férfi olyan, mint a parkoló: vagy foglalt, vagy rokkant.”

Az írónő elmondta, élete adja a szituációkat, amik aztán a versek és novellák alapját adják, sokszor azonban nem személyesen átélt élményekről van szó.  A kötetben megjelent versek 2005 óta íródtak, néhány került csak át a korábban megjelentekből.

Az írónő korábban megjelent kötetei, a Vörösarany és az Ajándék után a jövőben tervezi többek között  egy gyermekkönyv kiadását, megjelent kötetei fordítását idegen nyelvre, de az év folyamán akár még egy verseskötet kiadására is számíthatnak az olvasók.

HE

-hirdetés- -hirdetés-