Szombaton tartotta első foglalkozását az újraalakuló gyermek színjátszó kör. Major Mihály, az amatőr felnőtt színjátszókör oszlopos tagja, habozás nélkül vállalta a majd 15 fős csoport vezetését. A gyermekek nagy része a korábbi Ifjúsági Színjátszó Körben is részt vett.

Ezelőtt Szennik Éva tartott színjátszó kört a gyerekeknek, ő azonban egyéb elfoglaltságokra hivatkozva felhagyott a csoport vezetésével. A művelődési ház Major Mihályt kérte fel a foglalkozások megtartására, aki maga is nagy tapasztalattal rendelkezik a színjátszás, szereplés terén.

Ő, mint mondta, eleinte bátorságot, kiállást szeretne tanítani a gyermekeknek, ami segítségükre lehet akár magánéletükben, akár egy iskolai felelet során. Az első foglakozásokon csapatépítő játékokkal ismerik meg egymást közelebbről a gyerekek, ezek a gyakorlatok egyben segítik őket feloldódni is. Később, ha a tagok összeszoktak, színdarabbal is készülnek majd, ez azonban nem várható szeptembernél előbb. Aki  még kedvet kap a játékra, szereplésre, azt várják a szombat délutánonként 2-kor kezdődő foglalkozásokra.

HT

-hirdetés- -hirdetés-