Sokan döntöttek úgy 2008 szilveszterén is, hogy a meleg szoba helyett a hidegebb, de nyüzsgőbb szentjánosi templomtéren búcsúznak az óévtől. Az újév első perceiben annyi embernek kívántak boldog újévet az ünneplők, amennyinek csak tudtak.

Hármashalmon innen és túl csupa mosolygós, vidám embert látni ilyenkor. És szerencsére kellően bőbeszédűek is ezek a téren koccintós jánossomorjaiak – nekünk tévéseknek ez sem utolsó szempont. Persze ilyenkor is akad, aki nem a “Boldog új évet!” jókívánsággal köszön stábunknak, hanem “Vigyázz, jön a mikrofon!” figyelmeztetéssel menekül. (Pedig higgyék el, nem öltem még vele embert.) Viszont megtalált minket olyan is, aki szerette volna megosztani a tévénézőkkel, hogy ő bizony Nógrád megyéből csöppent ide a szentjánosi templomhoz, barátokkal inni az újévre. És itt volt velünk Aga is, egyenesen Piekary Slaskiéból – tudják, ahonnan az a néhány lengyel fiatal jött hozzánk a tavalyi városnapokra, koncertet adni jánossomorjai barátaikkal – szóval a lengyel-magyar barátság tartósnak bizonyult.

Forraltbort már 11-től lehetett inni, a pult mögött a polgármester (feleségestül), néhány lelkes önkormányzati alkalmazott, és az arra tévedt képviselők.
Az óév utolsó percei a magyar Himnusz ünnepélyes hangjaira értek véget, aztán a szokásos tűzijáték köszöntötte 2009-et. Aki pedig még bírta a hideget, annak tovább szólt a zene a téren. A dj szerepében Dr. Kurunczi Károly.

jakabviktoria

-hirdetés- -hirdetés-