Bár hóesést hiába vártunk, azért városunkba is ideért a télapó: december ötödikén, péntek délelőtt óvodától iskoláig mindenhová benézett. A gyermekek nagy örömére teli zsákja sem maradt el, mely jók és virgoncabbak számára egyaránt tartogatott egy kis finomságot.

Szállt az énekhang péntek délelőtt a jánossomorjai óvodákban. A dalokért és versekért cserébe az ide látogató Télapó sem restelkedett édességgel ellátni a gyerekeket, és az óvó néniket egyaránt. Nagy sikert arattak még az ovisok körében a bábjátékok is: Míg Mosonszentjánoson egy kobold szeretett volna Mikulás lenni, addig a péteri oviban a Télapó csizmáját foltozták a kedves báb-állatok. Az apróságok hatalmas beleéléssel nézték a mesejátékot, imitt-amott véleményüknek is hangot adtak. Az év folyamán persze nem mindenki viselkedett példásan, saját bevallása szerint sem. De rossztett ide, vagy oda, a Mikulás senkinek sem hozott virgácsot.

A körzeti iskola alsó tagozatába is ellátogatott a télapó, és a kisiskolások kedves műsorral készültek mind a nagyszakállúnak, mind iskolatársaiknak. A Szent Miklós életét és korabeli történeteket bemutató műsort dalokkal színesítették. A Télapó minden osztályba ellátogatott, és – persze édességgel vesztegetve – megfogadtatta a gyerekekkel, hogy jól viselkednek, nem durcáskodnak, vagy éppen bátrabbak lesznek.
A nagyobbak már Mikulás napi sorversenyeken mérhették össze erejüket és gyorsaságukat, hozzájuk már nem látogatott el a télapó. A Klafszky tagiskola csütörtökön tartott ünnepi műsora azonban minden osztályának szólt. Dulicz Évafelkészítő tanár elmondta, a család összetartozásának fontosságát sugallta a műsor, így a felsőbb évfolyamok számára is érdekes és értékes volt. A téli hangulathoz már csak egy kis hóesés hiányzott volna, de talán majd jövőre…
Harasztos Emese

 

-hirdetés- -hirdetés-