Hullámvölgy volt a 2008-as év a Jánossomorja Rascals Baseball Egyesület életében, de igyekeznek kilábalni a nehézségekből. A csapaton belüli egyéni teljesítményeket hagyományaikhoz híven az idei évzáró vacsorájukon is díjazták szombaton este.

Tizenhárom meccsből csak kettőt sikerült megnyernie a Rascalsnak az NB1 2008-as bajnoki szezonjában, az Interligában pedig egy győzelem és kilenc vereség a mérlegük. – “Egyéni teljesítmények ugyan vannak, de morálisan nem vagyunk csapat.” – fogalmazott Fekete Csaba, a csapat vezetője. Ennek a problémának a megoldását tűzték ki célul 2009-re, ami nem reménytelen, mert, mint az edző mondta, most van ugyan egy kis mélypont, de azért működik a csapat. Fekete Csaba azonban, éppen azért, mert úgy érzi, ő nem tudja megoldani ezt a helyzetet, átadta a felnőtt csapat irányítását Lázs Péternek, ő maga pedig a serdülő csapatot edzi, amelynek a sok újonnan érkezett gyerekkel együtt most huszonkét tagja van.

Ahogy évértékelőjében mondta, serdülő csapata a magyar baseball gárdák közül csak a jóknak van, márpedig a Rascalsnak van, úgyhogy ennek örülni kell. Igaz, a serdülőknek is csak két nyert meccsük volt idén a tízből, de a mieink tíz-tizenegy évesek, az ellenfél csapata pedig általában tizennégy-tizenöt évesekből áll, ami nagy különbség, mégis megállták a helyüket ellenük. A helyzet jövőre javul, mert a 9-15 éves korosztályt kettéválasztják 9-12 illetve 13-15 éves korosztályra.

Annak ellenére egyébként, hogy a vereségekért a csapatszellem hiányát okolják, Fekete Csaba kiemelt néhány példát arra is, amikor a játékosok áldozatot hoztak, hoznak a csapatért. Ilyen volt két serdülő játékos, akik ebben a szezonban kihagytak egy talán nagy lehetőségeket rejtő tehetségkutatót egy itthoni meccs kedvéért, de a felnőtt csapatban is van például két játékos, akik ma már Budapesten élnek, mégis maradtak a Rascalsban, és hazajárnak az edzésekre, ha nem is mindegyikre.

A csapattagok maguk közül idén a tizenhét éves Felsővári Gergőt választották az év baseball játékosának. A legjobb dobójátékos Radványi Tamás, a legjobb a támadójátékos Fekete Balázs, a legjobb védekező pedig Jánó András lett. A legjobb serdülő játékosnak járó oklevelet Dragonits Péter kapta. A szezon legjobb jubenális játékosának pedig Diós Sándort szavazták meg.

A baseball csapat kiválása a JSE-ből egyébként továbbra is folyamatban van, már csak a papírmunka hátráltatja. Az oka nem személyes ellentét, vagy bármilyen konfliktus, csupán az, hogy egyszerűbbé válna a csapat pénzügyeinek az intézése, ha nem a közös sportegyesületi költségvetésen keresztül történne.

jakabviktoria

-hirdetés- -hirdetés-