Hét produkcióból öt arany, egy ezüst és egy bronz érmet hozhatott haza a Cintia Wellness Club tánctagozata az október 11-én Tápióságon megrendezett harmadik Silver Dance Országos Amatőr Táncfesztiválról.

Aranyeső hullott rájuk – beszél csoportjairól Nagy Katalin, a Club vezetője. A klub Cintia Fit Dance tánctagozata hét koreográfiával nevezett az országos megmérettetésre, és kellemes meglepetésre mindegyikük fényes érmekért mehetett a színpadra.

– „A korai indulás ellenére a csapat nem tudott időben a helyszínre érkezni egy autóbaleset utáni torlódás miatt. A táncosok kénytelenek voltak a buszon öltözni, illetve menet közben sminkelni, frizurát készíteni. De a szervezők bevárták a jánossomorjai és mosonmagyaróvári fellépőket, így a lányok az autóbuszról leszállva, cipőket az előtérben lerúgva máris a színpadon termettek. Az alsós és felsős produkciókat szünet nélkül azonnal be kellett mutatniuk. Ezután a zsűri visszavonult, hogy értékelje a látottakat. Sajnos, a mi táncosaink nem láthatták az ellenfeleket, nem tudhatták, mi vár rájuk az eredményhirdetésnél. Legnagyobb meglepetésükre az alsós Holly Dolly című produkció első helyezést ért el. A felsős korcsoportos Cheers Sisters pomponos dance szintén a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott. A szintén általam koreografált Europa Dance a mosonmagyaróvári ifjú akrobatáktól arany kupát kapott, a disco duo harmadik helyezést ért el.” – mesélte a Club vezetője.

A szakközépiskolás korcsoportban három produkciót nevezett a Cintia Fit Dance. Az open kategóriás Pump It és a disco dance kategóriás Black Rose Magic egyaránt az első helyen végzett. A hip-hop duo ezüstéremmel gazdagodott. A jánossomorjai táncosok mindannyian dobogós helyezéssel tértek haza. (A csoport helyi táncosai: Majlinger Liza, Szűcs Anett, Kovács Rebeka, Módos Réka, Varga Cintia, Francz Réka, Fülöp Laura, Kővári Zsuzsanna, Leitner Zsófia, Németh Petra, Rubin Júlia, Harasztos Márta, Varga Roberta, Görgics Vivien, Sipőcz Vivien, Telek Szandra, Jójárt Evelin, Péter-Héderi Adrienn)

A tánctagozatosok idén több kategóriában és korcsoportban is indultak a Silver Dance-en, ami az amatőr táncosok rangos megmérettetése. Erre a tavalyi versenyen való sikeres szereplés ösztönözte a csapatot, ahol – első országos szereplésük ellenére – már három érmet is szereztek a táncosok.
Munkatársunktól
-hirdetés- -hirdetés-