Mosolyra és szeretetre minden nap szükségünk van – állítja Hámor Vilmos, akinek ugyancsak komoly tapasztalata lehet ezek beszerzésében, hiszen ő maga is többször csalt mosolyt azoknak a jánossomorjaiaknak az arcára, akik legújabb könyvének bemutatóján ugyancsak szeretettel fogadták.

Meglepően sok helyi irodalomkedvelőt vonzott Hámor Vilmos Mosolyszüret című könyvének bemutatja, amelyet a Kozma Galériában rendeztek meg tegnap este. A nyolcadik kötetét bemutató író nyomdászként is dolgozott, de a Kisalföld korábbi mosonmagyaróvári rovatvezetőjeként, illetve győri televíziósként is ismerhették a megjelentek.

A bemutatásban Kovacsicsné Sörös Marcsi volt segítségére, aki az író barátja és olvasószerkesztője is egyben. Hámor Vilmos őszintén beszélt munkájáról, érzéseiről, családjáról és nem utolsó sorban Ámon Lászlóval való barátságáról, aki egyébként több kötetének is illusztrátora volt. A közönség hol kacagva, hol könnyezve hallgatta a jó retorikai érzékkel is megáldott írót. Hámortól az érdeklődők azt is megtudhatták, hogy készülnek a nagy művek, éjszaka félálomban, sőt dugóban ülve az autóban. És természetesen az sem maradt titok, hogy a nyolcadik után hamarosan egy kilencedik könyvvel is előrukkol majd az író.

A Kozma Galériában egyébként rövid időn belül ez már a második könyvbemutató volt, hiszen, ahogy arról már beszámoltunk, itt tartották L. Burda Zsuzsa Arcok című interjúkötetének bemutatóját is. Ahogy Glázer Norberttől megtudtuk, a jövőben szeretnének több hasonló rendezvénynek is helyet adni. Egyelőre nem tudni, ki a következő vendég, hiszen most a hamarosan nyíló képzőművészeti kiállításokra koncentrálnak, de az biztos: terveik között szerepel, hogy a helyi amatőr írók is teret adjanak.

MK

-hirdetés- -hirdetés-