Mától fokozottabban ellenőrzik a kerékpárosokat a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság illetékességi területén, tehát Jánossomorján is. Az intézkedés célja a biztonsági előírásokra való figyelmeztetés, az oka pedig, hogy egyre több a kerékpáros balesetek száma a megyében: Idén már két kerekes halt meg az utakon, egyikük jánossomorjai.

 

Idén már két halálos áldozata is van a kerékpáros baleseteknek, egyikük jánossomorjai. Az idős – valószínűleg nem kellően tájékozodó – férfit a Rákóczi utcán ütötte el júniusban egy személyautó (Lásd cikkünket!). A sérülések következtében a 67 éves mosonszentpéteri férfi harminc napon belül, a kórházban meghalt. A másik halálos szerencsétlenség Hegyeshalomban történt.

– Az egyre romló statisztika nem csak megyei, hanem országos szinten is jelentkezik. De a beköszöntő ősz miatt is fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a kerékpáros közlekedés biztonságára – mondta el a JTV-nek Csokán Csaba mosonmagyaróvári rendőrkapitány. A rendőrség tudatosítani szeretné, hogy a két fényjelző, a fényvisszaverők és a csengő megléte fontos, hiszen pár ezer forintos beruházással komoly baleseteket kerülhetünk el. Ezen kívül a láthatósági mellényt is ellenőrizni fogják a lakott terülten kivül este kerekezőknél.

Az október elsejétől november végéig tartó akció keretében nem a büntetés a fő cél, hanem a figyelmeztetés, de ez nem jelenti azt, hogy ne oszthatnának sárga csekket a rend őrei. A bírság ilyen esetekben 3-tól 5 ezer forintig terjedhet.

HT
-hirdetés- -hirdetés-