Megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzés
Petőháza – Jánossomorja 1:0 (1:0)

Betegség hátráltatta csapatunk felkészülését a hétvégi mérkőzésre. A fiúk ennek ellenére helytálltak, helyenként jól játszottak, ám sajnos a győzelem ezúttal is elkerülte őket. De az akarás és a tartás látszott a jánosiakon.

Petőháza: Jankovics – Tóth, Nyitrai, Bebes, Müller, Németh, – Pokrócz, Szalay, Pintér, Szabó, – Varga
Cserék: Szabó helyett Horváth, Varga helyett Heller, Pintér helyett Gundics
Edző: Gosztola József

JSE: Sipőcz, – Kompis, Kopf, Tóth, Mátyás, – Forika, Tollár, Király, Világi, Ékes, – Simon
Cserék: Simon helyett Bognár, Mátyás helyett Gordián, Király helyett Projkó
Edző: Király József

Bosszantó előjelekkel várhatta Király József játékos- edző valamint a JSE a hétvégén esedékes Petőháza elleni bajnokit. Az edzéseken nem tudtak megjelenni az ágynak dőlt játékosok (Fuhrmann, Tóth, Kompis, Forika), és ez az erőnléten meg is látszott, amit a fiúk akarással próbáltak kompenzálni. Valamint Göblyös érthetetlen kiválása is csapás volt az együttesnek, hisz Király csapatában alapembernek számított – úgy tudjuk, Göblyös személyes problémákra hivatkozva fejezte be a játékot jánossomorjai színekben.  A mérkőzés előtt háromszoros gyásszünet következett, Illovszky Rudolf volt szövetségi kapitány emléke mellett mindegyik csapatnak akadt sajnos személyes gyászolnivalója is.

A kezdő sípszó még mondhatni az öltözőben találta a jánosi gárdát. Egy kapu előtti keveredés után a hazaiak már a második percben megszerezték a vezetést Varga Bence révén. Ezt követően a csapatunk magára talált. Sorozatos helyzeteket alakítottunk ki. Ott volt például Világi hatalmas ziccere, mikor a kapust is sikerült elfektetnie, ám az egyensúlyát elvesztve estében már nem tudott a kapuba továbbítani. Az első félidő a helyzetek elpuskázásáról szólt. Az együttesek szinte versenyt rendeztek abból, melyik gárda tudja kihagyni a nagyobb helyzetet.

 

Még a bíró is szalutál

A szabálytalanságokkal tarkított találkozón mindösszesen 3 sárgalapot osztott ki a játékvezető, és mind a hármat a hazaiak kapták. A második félidőben a középpálya dominált, kevés helyzet nagy küzdelem, parázs párharcok voltak jellemzők. A mérkőzés végére az edzéshiány meglátszott a vendég játékosokon, még így is Tollár üres kapura mellégurított labdájával megszerezhettük volna legalább az egyik pontot. Kompis és Ékes is kemény életerős lövéssel tette próbára a hazaiak kapusát, ám Jankovics tisztán tartotta hálóját.

A tartás és a küzdeni akarás látszott a kék-fehéreken, a fiúk mindent kiadtak magukból, ismét az egyéni képességek mentették meg a JSEt-t a nagy zakótól. Kopf, Mátyás vagy épp a bravúrt, bravúrra halmozó Sipőcznek köszönhetjük a tisztes helytállást. Reméljük jövő héten Lébényben – azaz megint idegenben – sikerült végre megszereznünk a hőn áhított három pontot.

Gosztola József: Hajtós, jó iramú mérkőzésen sikerült itthon tartanunk a három pontot. Nálunk nincsenek sztárok, de a küzdeni tudásunknak köszönhetően itthon tudtuk tartani a három pontot.

Király József: Göblyös sajnálatosan elhagyta a csapatot egyéb okokra hivatkozva. Hiányát megérzi csapatunk főleg ebben a nehéz időben, hisz a betegségek hátráltatták a csapat felkészülését, az is csoda, hogy ki tudtunk állni. Megérdemeltük volna az egy pontot.

Takács Gergő

-hirdetés- -hirdetés-