Megyei I.osztályú labdarúgó bajnokság
Jánossomorja – Pannonhalma 1:1 (1:1)
 

Igazi esélyesként várhattuk a mérkőzést, mivel ellenfelünk eddig rúgott gól és pont nélkül állt a tabellán. Ígérgetésben, fogadkozásban nem is volt hiány, nézőben annál inkább.

JSE: Bella – Mikhely, Kompis, Fuhrmann – Ékes, Király, Fórika, Tollár, Világi – Simon, Bognár
j.e.:Király József
Gsz.:Tollár

Csere: Király helyett Kopf
Bognár helyett Gordian
Fórika helyett Sipőcz
Sárga: Bognár

Pannonhalma
: Novák – Németh, Nemoda, Horváth, Ress A. – Ferenczi, Csollány, Ress T., Polgár – Vámosi, Erdélyi
Gsz: Ferenczi

Csere: Polgár helyett Császár
Sárga: Nemoda,Németh

Ragyogó idő, és ennek megfelelően langyos játék fogadta a kilátogató háromszáz nézőt a mai mérkőzésen. Pedig előzetesen mindenki gólzáporos játékra számított, hiszen a csíkos mezesek legutóbbi két mérkőzésükön tizenkét gólt kaptak. Ennek megfelelően Király József is új hadrendben, 3-5-2-vel küldte pályára csapatát. Helyzeteink voltak de ahogy  már megszokhattuk az utolsó csel, vagy passz sosem sikerült. S jött a hideg zuhany: a csata 28. percében lesajnált ellenfelünk egy szép összjáték után, Ferenczi révén megszerezte a vezetést (0-1). Szinte azonnal próbáltunk válaszolni, Simon okos lövése sajnos kifelé pattant. Négy perccel később megint Simon játszotta a főszerepet, lerázta védőjét, majd az ötös sarkáról az érkező Tollár elé ívelt, utóbbi pedig nem kegyelmezett (1-1).
Újabb két perc múlva Király lábában volt a három pont, de sajnos a legrosszabb megoldást választva a kapusba lőtt. Az első félidőben még Bellának kellett nagy bravúrral, lábbal ziccert védenie, illetve egy Tollár lövést kézzel hárított egy gólvonalon álló védő. A játékvezető asszisztense, bár vonalban volt, ezt nem látta szabálytalannak – szurkolóink nem kis bosszúságára. Langyos első félidő után mindkét csapat igyekezett többet felmutatni e sportág szépségeiből: a vendégcsapat inkább csak a védekezésre, mieink a támadásra koncentráltak, igazi helyzet nélkül más nem is lehetett az eredmény. Csapatunk egész egyszerűen hozzászürkült az ellenfélhez, egyáltalán nem tudtuk ráerőltetni akaratunkat a precízen záró védőkre. „Szegény embert még az ág is húzza” – tartja a mondás, igaz volt ez most csapatunkra is, hisz Fórika sérülése miatt a helyére becserélt Sipőcz Róbert cserekapusnak irányító középpályásként kellett volna maradandót alkotni. Természetesen nem sikerült.

Király József: Az a csapat nem érdemel győzelmet, ahol a játékos-edző a leggyengébb, nem is akarom bántani a fiúkat, ez ma az én lelkemen szárad. Jánossomorján megérdemlik a jó focit, hogy velem vagy nélkülem jövő hétre kiderül.

Novák Béla: Örülök, hogy végre sikerült gólt és pontot szereznünk egy sokkal erősebb csapat otthonában. Nehezebb mérkőzésre számítottam, de védőim jól látták el feladatukat.

Hiába tehát a nagy tervek, gólerős csatárok igazolása, egyelőre a csapat nem talált magára. Király József a mérkőzés után felajánlotta lemondását, bár mint mondta, szíve szerint ő készítené fel a csapatot a jövő heti Kapuvári mérkőzésre. Fiataljainknak megint kijött a lépés, 10-0-s győzelmet arattak a Pannonhalmai ifiken.

Csizmazia Gergely

-hirdetés- -hirdetés-