Több azonossági pont is felfedezhető az eltűnt szlovák lány és az Újudvar mellett talált holttest között, ám továbbra is ismeretlen az áldozat. Az fiatal hölgyön talált egyetlen ismertető jegy, egy fülbevaló például emlékeztet az eltűnt lány egy ékszerére.

A hölgy kilétére még nem derült fény, hangsúlyozta a nyomozást vezető Károlyi Zoltán alezredes a Kisalföld című napilap internetes portáljának. A lány, akinek vasárnap hajnalban veszett nyoma, joghallgatóként tanult Pozsonyban, és fotói, személyleírása alapján hasonlít az Újudvar közelében hétfőn délután megtalált áldozathoz. Így például hasonló fülbevalót viselt, más ismertető jelet azonban nem találtak a – szörnyen, szinte felismerhetetlenségig összevert; meztelen; már-már bomlásnak indult – holttesten.

Annyi biztos, írja a megyei napilap: több szlovák portál tényként közli, hogy Barbora Mrovčáková az ismeretlen halott lány. Az egyik pozsonyi szórakozóhelyről vasárnap hajnalban eltűnt diáklány anyja és lánytestvére csütörtökön este a pozsonyi rendőrségen jártak, ahol DNS-mintát vettek tőlük.

A lap közli még: Barbora nem mindjárt az eddig feltételezett Duna-parti szórakozóhelyről tűnt el. Jelentkezett a pozsonyi rendőrségen egy sötétbőrű külföldi férfi, akivel együtt indultak el taxival. A férfi állítása szerint a lány a pozsonyi vár alatt a Mudroňova utcán kiszállt. S nem hajnal 4 óra 50 perckor, hanem 6 órakor látták őt utoljára. A Nový Caš szerint a rendőrség már kedden kutyákkal is átvizsgálta a környéket, s az ott lévő Horskom parkot. Eredményre nem vezetett a kutatás.

Az áldozatot a 86-os főútra a krisztinabereki leágazással szemben torkolló földúton beljebb haladva, egy út mellett erdősávban találták meg, az ott futó gazdasági út szélén. Annyi biztos, az idehozott test elrejtésével nem sokat törődtek az egyelőre ismeretlen elkövetők, vagy elkövető.

A rendőrség továbbra is ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást, a szlovák hatóságokkal együttműködve.

Munkatársunktól

-hirdetés- -hirdetés-