Egyszerre 51 diákot bocsátottak el a Körzeti Általános Iskola jánosi intézményéből – könnyes szemmel. Pénteken délután megtelt az iskola felújított udvara, hiszen a búcsúzó nyolcadikosok köszöntek el az alma materüktől. 

Az iskola vezetése és – a város nevében – Dr. Kurunczi Károly polgármester tanácsokkal és jókívánságokkal búcsúztak a félszáz nyolcadikostól a péntek kora esti ünnepségen. A többszáz szülő és hozzátartozó pedig nedves papízsebkendőkkel és büszke mosolyokkal.
A diákok közül gimnáziumba 9 fő nyert felvételt, szakközépiskolába 14-en mehetnek szeptembertől, szakiskolába pedig 28-an járhatnak. Közel húszan kaptak könyv-, illetve könyvutalvány-jutalmat tanulmányi illetve sporteredményükért, iskolai munkájukért. Tóth Babett, az iskola kiemelkedő és minden téren aktív tanulója különleges elismerésben részesült: Elsőként vehette át a hozzá hasonlóan kiváló tanulók elismerésére alapított Jánossomorja Kiváló Tanulója díjat. Az iskola ezentúl magas kritériumokat szab a díj feltételéül, tehát nem biztos, hogy minden évben átveheti ezt egy ballagó diák – hangsúlyozta Bella Zsolt igazgató.
A búcsúzó és búcsúztató diákok mellett az iskola énekkara is közreműködött az intézmény most felújított udvarán tartott műsorban.

H.T.

-hirdetés- -hirdetés-