Anyák napját otthon, minél meghittebben ünnepeljék meg a kisgyerekes családok. E gondolat mentén készül május első vasárnapjára az Aranykapu óvoda. A kéthetes verstanulási, ajándékkészítési időszakot nyílt nap zárta a héten, ahol az ovisok anyuval és a nagyival is együtt ünnepeltek.

Meghatódott anyukák, pityergő nagymamák és zokogó óvodások. Az óvodai anyák napi ünnepségek során bőven akadt ilyen kedves látvány. A héten három jánossomorjai tagóvodában is tartottak anyák napja alkalmából nyílt napot, Szentpéteren és Szentjánoson kedden és szerdán, míg Pusztasomorján szerdán délelőtt, ahol a szülőket és nagyszülőket is bevonták az amúgy változatlan ovis napirend programjaiba. E mellett anyák napi műsorral és apróbb ajándékokkal is készült minden csoport a látogatóknak.

Az óvoda az édesanyák ünnepének minél meghittebb otthoni megünneplésére fekteti a hangsúlyt, ezért az elmúlt két hétben erre készültek a kicsik, énekkel, versekkel, mesékkel, kisebb ajándékokkal. Cél, hogy tartalmasan ünnepelhessék meg ezt a napot a családok, mert a pedagógusok tapasztalatai szerint ez nagyon sok helyen felületes jelenleg.

A nyílt nap és a kis ünnepség a két hetes időszak zárása, mintegy próbája az elsajátítottaknak. E mellett az óvoda és a szülő kapcsolatában is igen jelentős – mondta el Schwartzné Varga Mónika intézményvezető. „Aki tud, az megjelenik, ritka, hogy egy-egy kisgyerekhez legalább a nagymama ne jöjjön el. Azonban a közelmúltban egyre többet tapasztaljuk, hogy a környékbeli gyárak néha csak egy-másfél órára engedik el az anyukát, pedig a kisgyerek után két szabadnap jár, amit a legtöbb szülő e nyílt napokra tartogat.”

Évente két nyílt napot rendez az intézmény, amely a szülők körében egyre népszerűbb. E mostani mellett karácsonykor nyílik az apukák, anyukák számára az Aranykapu.

HT

-hirdetés- -hirdetés-