A tavalyi Táncstaféta elnevezésű műsorra összeálló néptáncos csoport hivatalos formában is megalakult Jánossomorján. A jelenleg öt párral próbáló csapat a rendezvény idei folytatásán is fellép.

Magyar és német népi táncok megtanulása is szerepel a néhány hete megalakult helyi Tititá Néptánccsoport céljai között. Ezzel a város két nemzetiségű múltját kívánják feleleveníteni. Ám jelenleg a Táncstafétára készülnek, ahol szigetközi táncokat fognak bemutatni. Az egy éve, a Tánc Világnapja alkalmából megrendezett műsorra összeállt csapat, most kibővülve és hivatalosan is néptánccsoportként fog fellépni a rendezvény idei folytatásán.

Molnár Tamás, a tánccsoport művészeti vezetője elmondta, hogy tavaly pár táncos múlttal rendelkező barátjával álltak össze a Táncstafétára. A sikeren fölbuzdulva és saját maguknak egy állandó programot teremtve alakították meg a Tititá Néptánccsoportot.
A táncegyüttes máris több fellépési lehetőséggel büszkélkedhet, nyáron valószínűleg Illingenbe, németországi partnervárosunkba is el tudnak utazni, és már keresik azokat a helyi fiatalokat, akikből a csoport zenekara összeállhat. Azonban még a táncosok létszámát is szeretnék bővíteni és várják a érdeklődőket hétfőnként fél hattól Művelődési Házban.

V.V.

-hirdetés- -hirdetés-