Két generáció címmel nyílt fotókiállítás a Balassi Bálint Művelődési Házban pénteken. A képek budapesti és prágai képeken keresztül engednek betekintést a felvidéki Pet’ovský Pál és lánya Pet’ovská Flóra látásmódjába.

A Révkomáromban élő fotós harminckét évvel ezelőtt, egy szüleitől kapott fényképezőgéppel kezdte el megörökíteni az őt körülvevő világot. Érdekesség, hogy Pet’ovský Pál a mai napig ugyanazt az analóg gépet használja, lánya, Flóra viszont már a digitális technika segítségével kezdett el fényképezni hat évvel ezelőtt.

A megnyitón a helyi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai mellett Rongits László, mosonmagyaróvári tanár is közreműködött. Mint mondta, a két korosztály közti különbség és a kétféle technika éppúgy észrevehető a képeken, mint a hasonló látásmód, amit apa és lánya képvisel pillanatfelvételeivel. 

Korábban egyiküknek sem volt még önálló képkiállítása, a most bemutatott, 2007-ben készült fotók Budapest, Pozsony és Mosonmagyaróvár után negyedik alkalommal Jánossomorján kerülnek nagyközönség elé. A közös kiállításon természetfotók mellett prágai, illetve budapesti életképekkel, épületekkel találkozhatnak az érdeklődők. A képtárlat április 25-ig tekinthető meg a művelődési ház galériájában.
Veres Dávid
-hirdetés- -hirdetés-