Nagyjából 550 liter gázolajat szívtak le négy mezőgazdasági vontatóból a jánossomorjai rendőrőrs közvetlen szomszédságában. A bátor tettesek azonban a zsákmány javát hátrahagyva léptek olajra.

Négy traktorból szívtak le nagyjából 550 liter gázolajat ismeretlen tettesek március 19-én éjjel az Agro-Trió Kft. Dózsa György utcai telephelyéről. Az ügy pikantériája, hogy a telep a jánossomorjai rendőrőrs közvetlen szomszédságában áll, ráadásul a négy vontató közül kettő a rendőrség udvarának drótkerítése mellett állt – tudtuk meg a cégtől.

Egyelőre csak feltételezni lehet, hogy több – a rendőrség szerint talán három – elkövetőről van szó. A gázolajat csővel szívták le a gépekből, majd kannákban hordták a telep hátsó kerítéséhez, ahol egy kivágott részen adogathatták ki a zsákmányt.

A valószínűleg hosszadalmas munka után azonban a szemtelen tettesek valamiért nem tudták azonnal elszállítani a megszerzett gázolajat, így a telephely mögötti fasorban növényzettel letakarták, feltehetően később akartak visszajönni érte. Reggel a telephely dolgozói és a helyszínre érkező rendőrök és nyomozók meg is találták az ott elrejtett, közel 430 liternyi üzemanyagot. A szerencsés kimenetelű lopás után a Kft. 40 ezer forint körüli kárt könyvelhetett el.

HT

-hirdetés- -hirdetés-